Ostajah mode : 76%.

Gambar : Googles.

First of all, this is my favourite line from ze Mean Girls 😊, ketika Linzi Lohen masih sober dan tidak berparty teruk.

Malam ni rasa nak lembut-lembutkan hati sikit.

 Jadi, tadi dalam conversation group kerja. Ada seorang lady ni tulis :

“Hari ni rasa macam banyak dosa”

Kemudian, seorang gadis lain mengrespons, 

“Kenapa ?”

Then this lady replied,

“Sebab customer… “.

Retailer life memang sucks tak dinafikan tapi hari ni saya tak mahu cakap mengenai kerja. Sebab karang cerita nanti orang kata,

“Dah tahu kerja kau tak sedap yang pergi kerja lagi kenapa?”. Hahahaha. Bukan tak pernah.

Lepas membaca konversasi (huyo ada ke bahasa melayu begini?) tersebut, hati saya yang sedikit cetan ni terdetik:

— “pakai seksi pergi clubbing tiada pula kau fikir dosa”.

Okey. Saya tak begitu mengenali sangat pun that lady. Sedikit saja, itupun daripada cerita orang. Lama saya diam dan berfikir sambil habiskan nasi balance Apik. Terdetik juga rasa diri ini mungkin sukar kurus. Eh?

“Ceh cetannya. Macam baik sangat je kau ni Baqis nak rasa camtu. Memang kau pakai tudung, tapi sembahyang pun tak cukup, mencarut selalu, mengumpat, kurang ajar,  and tiba-tiba the list of ketahian diri sendiri tak habis”. 

Kahkah bashing diri sendiri. Puit! 

Kesimpulannya, kalau saya fikir orang tu jahat kerana berpakaian seksi dan pergi clubbing, tiadalah bermaksud ia akan menjadikan saya lebih better dari beliau dari segala aspek yang ada kat universe ni. Kan? Kan? 

Sebelum kita nak kata orang, kita tengok diri sendiri dulu. Hahahahaha. Sekian ❤️.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s