Libang- libu

Assalamualaikum ❤️.

Bila aku baca balik entri 29 perkara yang saya pelajari tu sebenarnya baru 19. Adakah aku tak reti sistem nombor sudah? Atau aku fikir aku 19 tahun? Kah kah kah. Nantilah sambung. 

Kepala aku betul-betul serabut dua tiga hari ni. Memikirkan banyak benda sampai jerawat naik mendadak.

1- tadika Apik. Tahun depan dia dah 6 tahun. Peningnya nak cari. Rasa nak hantar dekat-dekat. EIP kebanyakkan jauh dari rumah. Takut terkejar-kejar dari tempat kerja. 

2- hal pengasuh. Hmm. Kami kerja retail mmg susah nak cari penjaga yang boleh jaga Apik di hari Sabtu dan Ahad. Cuti weekend kami cuma dua hari sebulan. Hmm. Dan hmm lagi.

3- besok loss meeting. Aku paling tak suka masuk meeting yang menyakitkan otak, dan jantung ni. Bukan apa, dah tua-tua bangka kena maki dgn ayat-ayat kasar ni rasa boring gila. Loser habis. 

4- tak sama shift dgn laki aku start August. Refer no 2. Wooo wooo. Nanti aku nak makan dgn siapa. Okay mengada sgt kau ni! Aku boleh je makan dgn siapa-siapa. Cuma lepas ni aku kena drive sorang. Malasnya 😑. 

5- hal gaji staff. Sian dia kerana kelupan aku menyebabkan gaji sehari terpotong. Insentif bulan raya mungkin tak dapat. Ya Allah, aku harap sgt hal ni boleh diselesaikan. 

Oh ye, enough of negativity list. Aku cuba senaraikan benda best yang berlaku dua tiga hari ni:

1- fair aku dah habis. Tak payah pening-pening nak kemas mainan. Bosan woi. Dengan staff tak cukup. So, yeay 🙏🏻.  So sekarang fokus department, kurangkan inventori. 

2- aku baru start jual pepium 🙈. Saja nak cari duit poket. Tak pernah aku menjual brg. Satu je jangan malu mengaku yg kau jual 😅. Aku bersyukur sebab permulaan, promoter aku sporting habis. Siap ada yg bawa balik promote kat adik-beradik 🙈. Customer pertama aku pun sporting, baru jual 3 botol kecik dah rasa best gila 😝. Alhamdulillah. 

3- apik akan berada dgn pengasuh selama 4 jam je. So tidur malam dia boleh control dah. Takde la tidur petang bangkit pukul 8 pm. Kau rasa malam tu dia nak tidur pukul berapa pula? Rujuk list pening no 2, no 4. 

4- lepas ni byk projek cantikkan rumah. Aku kalau partner aku bersemangat, sure projek tu sukses. Pasni nak beli rak dinding. Nak susun buku-buku aku yang  tak habis baca tu 🙈. Then nak jahit curtain tutup bawah dapur. Perghh heksaited iols. 

5- lagi dua hari cuti nak balik kat omak den. Gindu eh nenek Non.

Itu sajalah, aku dah byk merapu. Ok selamat malam dunia ❤️.