Saya, sakit kepala dan Nescaffe

Panas sungguh malam ni. It has been 2 days aku tak ambil Nescaffe / kopi / 3 in 1 dan sewaktu dengannya. 

Dan aku terpaksa menanggung kesakitan dibahagian kepala dengan dahsyat sekali 😭. Sakit berdenyut-denyut di belakang tengkuk dan sekitar belakang kepala dan mata serta dahi. Fuhh! Aku telan 3 biji panadol actifast pun tak jalan 😭😭😭. Dannn bermandi minyak angin. Kah!

Untuk hari ni, sakit datang lambat sikit. Nak dekat senja baru aku sakit kepala dan aku terpaksa minta suami bancuhkan teh o sebab tak kuat nak tahan sakit berdenyut. Amazingly, sakit beransur hilang. 

Aku baru start minum ESP Shaklee yang mana pantangnya ialah caffein. Detox yang agony 😢. Arghh. Tapi aku boleh control rasa nak minum Nescaffe berbanding dulu. It is about time untuk berhenti menogak air Nescaffe kegemaran. Betapa teruk kesannya kepada kesihatan bila aku tak minum sehari 😢. 

Bye Nescaffe. Sobs. I is sad 😭.

Kepada anda semua (ada ke anda semua?) yang suka minum Nescaffe, berpada-padalah dalam pengambilan. Memang lembik, badan lesu je tak dapat tapi bahayanya kalau anda sudah terlalu sebati macam aku. Whoa bernas pula rasa tiba-tiba nasihat orang macam nih. Hihik. 

Umur pun dah banyak nombor, aku rasa kita semua dah patut tengok dan jaga kesihatan. Hahahaha. Apa bendalah aku tulis. Tapi tu la, aku cuma nak cakap aku dalam proses detox Nescaffe, dan kalau boleh teh o pun aku tanak minum. Doakan aku berjaya okay. 

Goodnight.

  

Wow, inilah ciri motivasi hidup yang saya perlukan 

Supaya aku lebih menjadi “orang”?

Atas “orang” ialah “Beyoncé”. Yelah “Beyoncé” tu macam the next level of humanity. So aku punya level bawah lagi dari level “orang” biasa. Which is “Zombie”.

Hahaha. 

Tak… tadi ada orang ajak tengok dia pam susu untuk anak dia. And aku macam… 

“Okey, apakah, kenapakah, perlukah. “

Ya mommies/people were nice today.

Maybe next time aku patut kata “Ya”, supaya aku boleh lompat ke kategori “orang” daripada level “Zombie” yang sekarang ni 🌚.

Level “Beyoncé” tu masih long way to go.

Bila nak sambung pt 2 entry sebelum ini. Tak habis lagi. Kah bajetnya aku. Jum muntah.